Köpvillkor

Lagar och tvister

Som konsument som handlar hos ShoesforHostess.com omfattas du av Konsumentköplagen, Konsumenttjänstlagen och lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler.

Personuppgifter

Enligt personuppgiftslagen måste vi be dig samtycka till att vi behandlar uppgifter om dig. Alla personuppgifter som du lämnar till oss eller som vi får del av kommer att hanteras av ShoesforHostess i egenskap av personuppgiftsansvarig. De personuppgifter du lämnar till oss, så som adress, namn, personnummer, e-postadress och telefonnummer kan komma att användas för att säkerställa leveranserna till dig, vid kreditprövning, för att lämna erbjudanden och upplysningar om vårt sortiment till dig. De uppgifter du lämnar är endast tillgängliga för ShoesforHostess. Du har rätt att ta del av de uppgifter som finns registrerade om dig. Du har alltid rätt att begära att vi ska radera eller korrigera de uppgifter som finns om dig. Genom att godkänna våra köpvillkor samtycker du till ovanstående.

Kortuppgifter lagras inte och all kortinformation hanteras över SSL-kryptering. Dina personuppgifter behandlas då i enlighet med personuppgiftslagen. Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI –certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel.

Ångerrätt

Enligt Distans och hemförsäljningslagen har Du som konsument ( ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att kunna nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätten är det fraktfritt inom Sverige om du byter storlek eller till annan vara. Vid retur utan byte tar vi ut en hanterings och fraktkostnad på 79:- Produkten returneras  via DHL servicepoint eller Postnord ombud inom Sverige till:

Scavini AB
Kompassvägen 3
181 29 Lidingö

Leverans inom Sverige

Vi skickar fraktfritt med DHL eller Postnord. Du får en avisering via sms när ditt paket finns att hämta hos närmaste ombud. Leverans sker normalt 2 -3 dagar från beställningsdagen. Paket ligger kvar hos ombud i 14 dagar efter att du fått din första avisering. Om paketet inte hämtas ut förbehåller vi oss rätten att debitera en returfrakt och hanteringskostnad på 295:-.

Leverans inom EU

För närvarande erbjuder vi fri frakt inom EU till en DHL Servicepoint eller via Postnord. Du erhåller ett sms när ditt paket finns för avhämtning hos närmaste ombud. 

Om paketet inte hämtas ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig som kund en returfrakt och hanteringskostnad på 295:- 

Vid retur står du själv för returfrakten tillbaka till oss. Ett par skor väger under 1 kg. Returen skickas till: Scavini AB, Kompassvägen 3, 18129 Lidingö, Sverige.

Leverans utanför EU

Vid beställning till länder utanför EU som t ex Norge, kan det bli tillägg i form av skatter och avgifter som bestämts av landets tulltjänst och andra myndigheter. Till Norge är det ingen tullavgift på skor, men en moms på 25% läggs på varan. Dessutom tar Norsk Postvesen en avgift på cirka 150 kr för införselhanteringen. Dessa avgifter betalas vid hämtning av paketet. Har du frågor kontakta respektive myndighet. För returer utanför EU står du själv för returkostnaden tillbaka till oss.

Om paket inte hämtas ut av dig förbehåller vi oss rätten att debitera en returfrakt och hanteringskostnad på 350:- 

Betalningsalternativ

Betalning sker via kortbetalning med Visa eller Mastercard eller faktura via Payson 14 dagars netto. (Se även "Villkor vid fakturaköp" nedan).

Villkor vid fakturaköp med Payson

Vi erbjuder Payson faktura i samarbete med Payson AB.  När du betalar via Payson faktura handlar du tryggt och enkelt. Betalningsvillkor är 14 dagar. För att kunna beställa mot faktura måste du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelse avgift om för närvarande 60 kr tillkommer, Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2% per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 160 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet. 

Vid betalning med Payson faktura kommer fakturan att pantsättas till Payson (556646-2858) och därefter till SVEA Ekonomi AB (556489-2924).

Rabattkoder

Eventuell RABATTKOD läggs in i "kassan" innan betalning.

Kontakta oss

Scavini AB
Kompassvägen 3
181 29 Lidingö

Telefon: 070-646 86 63
E-post: info@shoesforhostess.com
Organisationsnummer: 556676-2885
Mervärdesskattenummer: SE556676288501